Grote Spandoeken Actie in Amsterdam!

BorgerNieuws2 Comments

Grote spandoeken actie in Amsterdam.

Vandaag zijn er op verschillende punten in Amsterdam spandoeken verschenen. Op de spandoeken staan teksten als “Stop verkoop sociale huur” en “Amsterdam is niet te koop”. Dit uit grote onvrede over het huidige en aankomende woonbeleid in de stad.

De verkoop en liberalisatie van sociale huurwoningen gaat maar door, waardoor in delen van de stad de vooraad sociale huurwoningen is gezakt onder de 30%. Ondertussen worden de wachtlijsten steeds groter.

De stad komt met nieuwe afspraken om de woningnood op te lossen. Door middel van flexcontracten, anti-kraak, tijdelijke huurcontracten en campuscontracten wordt een “pleister”-oplossing bedacht voor de aanhoudende vraag naar betaalbare woonruimte. Deze “pleister”-oplossingen geven echter geen uitzicht op permanente, betaalbare woningen. Zoals bij het flexcontract, die geïntroduceerd wordt voor jongeren. Hierbij krijgen zij een eenmalig contract voor vijf jaar en worden zij daarna gedwongen te gaan huren in de vrije sector of te gaan kopen.

Deze pleisters dekken het zicht op de wond af, maar geven geen permanente genezing. De grote onzekerheid en vraag naar betaalbare woningen worden met deze schijn vergroot.

Eerder dit jaar werd er al een woning bezet in de Borgerstraat en zijn we op visite gegaan bij Stadgenoot.

Nu laten opnieuw bewoners zien dat het zo niet langer kan! Stop de sloop! Stop de verkoop van sociale huurwoningen! Stop de uitverkoop van de sociale stad!

AMSTERDAM is NIET TE KOOP!

2 Comments on “Grote Spandoeken Actie in Amsterdam!”

  1. Pingback: Grote Spandoek Actie in Amsterdam tegen uitverkoop! | Recht op Stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *